Center-logo

آندوسکوپی      

در صورتی که شما در دستگاه گوارش فوقانی خود مشکلاتی مانند:درد در ناحیه شکم، معده، سختی در بلعیدن غذا، استفراغ، خونریزی، زخم، توده دارید، آندوسکوپی روشی برای مشاهده ی اجزاء داخلی بدن می باشد و در تشخیص یا درمان بیماری شما کمک کننده است.

آندوسکوپ چیست ؟

آندوسکوپ یک لوله طویل و نازک بوده که قابلیت انعطاف داشته و تصاویر را دریافت می کند.جزئیات تصاویر از طریق یک نمایشگر به پزشک در تشخیص مشکل شما کمک می نماید. از طریق آندوسکوپ برداشتن پولیپ امکان پذیر است، اگر منبع یک زخم هم پیدا شود، توسط آندوسکوپ سوزانده می شود تا خونریزی متوقف گردد، اگر پزشک بافت مشکوکی را مشاهده نماید از آن نمونه برداری می کند که به این عمل بیوپسی می گویند.
برداشتن بیوپسی روش سودمندی است که در تشخیص رشد غیر عادی سلول ها به کار می رود. همچنین آندوسکوپی باکتری هایی را که زخم های گوارشی ایجاد می کند را معین می نماید.

آیا بعد از آندوسکوپی نیاز به بستری شدن داریم؟

آندوسکوپی معمولاً به عنوان یک روش سرپایی محسوب می گردد بدین معنی که شما بعد از انجام آن می توانید به منزل خود مراجعه نمایید. این عمل ممکن است در مطب پزشک یا بیمارستان انجام شود.

قبل از آندوسکوپی

قبل از هر چیز با پزشکتان در مورد مشکل و بیماری خاصی که دارید یا دارویی که مصرف می کنید صحبت کنید. زیرا مشکلات مربوط به ریه ها و قلب ممکن است قبل یا در طول آندوسکوپی یا بعد از آن به درمان خاصی نیاز داشته باشد. بعضی از افراد قبل از این مراحل نیازمند آنتی بیوتیک می باشند.

اگر شما از دارویی استفاده می کنید می بایست از پزشکتان سوال نمایید که آن را قبل از آندوسکوپی می توانید مصرف نمایید یا خیر؟

قبل از انجام آندوسکوپی نباید از آسپرین و ایبوپروفن استفاده کنید. فرآورده هایی شبیه به آن را ۷ روز قبل از آندوسکوپی مصرف نکنید، چرا که این محصولات خطر خونریزی را در طول آندوسکوپی افزایش می دهند.

پس از اتمام آندوسکوپی پزشک معالج به شما خواهد گفت که چه زمانی از داروهایتان می توانید دوباره استفاده نمایید.

چرا باید در طول آندوسکوپی معده ما خالی باشد؟

وجود غذا در دستگاه گوارش فوقانی از مشاهده قسمت مورد نظرجلوگیری می نماید به علاوه باعث استفراغ و بروزمشکلات پیچیده ای می شود.

بعد از آندوسکوپی

تا برگشت بی حسی هیچی نخورید.

هنگامیکه آماده می شوید تا به خانه بروبد، شما رانندگی ننمایید.

در صورت مشاهده علائم زیر پزشک معالج خود را با خبر کنید:

بلع دردناک، گلوی متورم، درد قفسه سینه، استفراغ، تب و مدفوع سیاه و یا بسیار تیره.

کولونوسکوپی      

درتشخیص بیماریهای روده ی بزرگ مانند پولیپ، سرطان کولون، التهاب مزمن روده ی بزرگ یا عفونت ها به کار می رود.
این بیماری ها می توانند تبدیل به سرطان روده ی بزرگ شوند.

سرطان روده ی بزرگ (کولون) یکی از شایع ترین سرطان ها در میان مردان و زنان است و می تواند چند نفر از افراد خانواده را نیز مبتلا کند. کولونوسکوپی روش رایجی است که به پزشک اجازه می دهد سرطان کولون را در مراحل اولیه تشخیص داده و آن را درمان نماید.سرطان کولون معمولاً در ابتدا به صورت یک زائده به نام پولیپ مشاهده می شود که داخل روده ی بزرگ آویزان است. همه ی پولیپ ها سرطانی نیستند. اما آنها باید خوب بررسی و مشاهده شوند. سرطان روده ی بزرگ با علائم خون در مدفوع (مدفوع سیاه یا خیلی تیره) و تغییر در عادات دفعی مشخص می شود.

کولونوسکوپ چیست؟

این وسیله به شکل لوله ای قابل انعطاف است و از طریق مقعد به درون رودهی بزرگ شما وارد می شود این لوله یک منبع نوری دارد که تصاویر را از داخل روده ی بزرگ بر روی صفحه نمایشگرمنتقل می کند و به پزشک اجازه می دهد تا داخل روده ی بزرگ را مشاهده کند.

کولون کجاست؟

کولون آخرین بخش از روده است که به آن روده ی بزرگ نیز می گویند. فیبرها و غذای هضم شده بعد از عبور از مری، معده و روده ی کوچک به روده ی بزرگ می رسد. در روده ی بزرگ آب، املاح و بقیه ی مواد غذایی جذب می شود و مدفوع قبل از دفع در قسمت انتهایی روده انبار می شود.

قبل از کولونوسکوپی

برای کولونوسکوپی، روده ی بزرگ باید تمیز باشد. شما لازم است به دستورات پزشک و پرستار خود عمل نمایید. تا روده ی شما از مدفوع خالی شود.