آندوسکوپی
بخش آندوسکوپی بیمارستان مهرگان یکی از پیشرفته مراکز در سطح کشور می باسد که با تجهیزات بروز و پزشکان متخصص آماده خدمت رسانی به بیماران گرامی می باشد
خدمات قابل ارائه در این بخش شامل:
آندوسوکوپی و کولونوسکوپی بزرگسال و اطفال تخت بی هوشی آندوسونوگرافی فیبرواسکن و… می باشد
در صورتی که شما در دستگاه گوارش فوقانی خود مشکلاتی مانند:درد در ناحیه شکم، معده، سختی در بلعیدن غذا، استفراغ، خونریزی، زخم، توده دارید، آندوسکوپی روشی برای مشاهده ی اجزاء داخلی بدن می باشد و در تشخیص یا درمان بیماری شما کمک کننده است.
آندوسکوپ چیست ؟
آندوسکوپ یک لوله طویل و نازک بوده که قابلیت انعطاف داشته و تصاویر را دریافت می کند.جزئیات تصاویر از طریق یک نمایشگر به پزشک در تشخیص مشکل شما کمک می نماید. از طریق آندوسکوپ برداشتن پولیپ امکان پذیر است، اگر منبع یک زخم هم پیدا شود، توسط آندوسکوپ سوزانده می شود تا خونریزی متوقف گردد، اگر پزشک بافت مشکوکی را مشاهده نماید از آن نمونه برداری می کند که به این عمل بیوپسی می گویند.
برداشتن بیوپسی روش سودمندی است که در تشخیص رشد غیر عادی سلول ها به کار می رود. همچنین آندوسکوپی باکتری هایی را که زخم های گوارشی ایجاد می کند را معین می نماید.
آیا بعد از آندوسکوپی نیاز به بستری شدن داریم؟
آندوسکوپی معمولاً به عنوان یک روش سرپایی محسوب می گردد بدین معنی که شما بعد از انجام آن می توانید به منزل خود مراجعه نمایید. این عمل ممکن است در مطب پزشک یا بیمارستان انجام شود.
قبل از آندوسکوپی
قبل از هر چیز با پزشکتان در مورد مشکل و بیماری خاصی که دارید یا دارویی که مصرف می کنید صحبت کنید. زیرا مشکلات مربوط به ریه ها و قلب ممکن است قبل یا در طول آندوسکوپی یا بعد از آن به درمان خاصی نیاز داشته باشد. بعضی از افراد قبل از این مراحل نیازمند آنتی بیوتیک می باشند.
اگر شما از دارویی استفاده می کنید می بایست از پزشکتان سوال نمایید که آن را قبل از آندوسکوپی می توانید مصرف نمایید یا خیر؟
قبل از انجام آندوسکوپی نباید از آسپرین و ایبوپروفن استفاده کنید. فرآورده هایی شبیه به آن را ۷ روز قبل از آندوسکوپی مصرف نکنید، چرا که این محصولات خطر خونریزی را در طول آندوسکوپی افزایش می دهند.
پس از اتمام آندوسکوپی پزشک معالج به شما خواهد گفت که چه زمانی از داروهایتان می توانید دوباره استفاده نمایید.
چرا باید در طول آندوسکوپی معده ما خالی باشد؟
وجود غذا در دستگاه گوارش فوقانی از مشاهده قسمت مورد نظرجلوگیری می نماید به علاوه باعث استفراغ و بروزمشکلات پیچیده ای می شود.
بعد از آندوسکوپی
تا برگشت بی حسی هیچی نخورید.
هنگامیکه آماده می شوید تا به خانه بروبد، شما رانندگی ننمایید.
در صورت مشاهده علائم زیر پزشک معالج خود را با خبر کنید:
بلع دردناک، گلوی متورم، درد قفسه سینه، استفراغ، تب و مدفوع سیاه و یا بسیار تیره.
کولونوسکوپی
درتشخیص بیماریهای روده ی بزرگ مانند پولیپ، سرطان کولون، التهاب مزمن روده ی بزرگ یا عفونت ها به کار می رود.
این بیماری ها می توانند تبدیل به سرطان روده ی بزرگ شوند.
سرطان روده ی بزرگ (کولون) یکی از شایع ترین سرطان ها در میان مردان و زنان است و می تواند چند نفر از افراد خانواده را نیز مبتلا کند. کولونوسکوپی روش رایجی است که به پزشک اجازه می دهد سرطان کولون را در مراحل اولیه تشخیص داده و آن را درمان نماید.سرطان کولون معمولاً در ابتدا به صورت یک زائده به نام پولیپ مشاهده می شود که داخل روده ی بزرگ آویزان است. همه ی پولیپ ها سرطانی نیستند. اما آنها باید خوب بررسی و مشاهده شوند. سرطان روده ی بزرگ با علائم خون در مدفوع (مدفوع سیاه یا خیلی تیره) و تغییر در عادات دفعی مشخص می شود.
کولونوسکوپ چیست؟
این وسیله به شکل لوله ای قابل انعطاف است و از طریق مقعد به درون رودهی بزرگ شما وارد می شود این لوله یک منبع نوری دارد که تصاویر را از داخل روده ی بزرگ بر روی صفحه نمایشگرمنتقل می کند و به پزشک اجازه می دهد تا داخل روده ی بزرگ را مشاهده کند.
کولون کجاست؟
کولون آخرین بخش از روده است که به آن روده ی بزرگ نیز می گویند. فیبرها و غذای هضم شده بعد از عبور از مری، معده و روده ی کوچک به روده ی بزرگ می رسد. در روده ی بزرگ آب، املاح و بقیه ی مواد غذایی جذب می شود و مدفوع قبل از دفع در قسمت انتهایی روده انبار می شود.
قبل از کولونوسکوپی
برای کولونوسکوپی، روده ی بزرگ باید تمیز باشد. شما لازم است به دستورات پزشک و پرستار خود عمل نمایید. تا روده ی شما از مدفوع خالی شود.
فیبرو اسکن کبدی چیست و چگونه انجام می شود؟
فیبرواسکن یک روش غیر تهاجمی، سرپایی، نسبتا ارزان و آسان برای تخمین درجه آسیب کبدی یا همان فیبروز و سفتی کبد ، پایش پیشرفت و یا بهبودی، پیش آگهی و راهنمایی در انتخاب درمانهای مناسب به کار می رود. دستگاه فیبرواسکن با استفاده از امواج لرزشی ماورای صوت با فرکانس پایین میزان سختی بافت کبد را اندازهگـــیری میکند. در این روش یــــک موج ۵۰ هـرتزی از یک مـوج ســاز که در ســر یک اهرم (پــــروب) مــاورای صـــوت (قرار گرفته در فضای بین دندهای مجاور کبد) تولید میشود، وارد کبد شده و سرعت انتقال این أمواج در بافت کبد بر حسب متر بر ثانیه اندازه گیری میشود. این عـدد در مـعادلهای تـبدیل به شـاخص ســـختی کـبد(Liver stiffness) برحسب کیلو پاسکال میشود. به کل این فرآیند الاستوگرافی با استفاده از ماورای صوت میگویند. گاهی از دستگاههای سونوگرافی نیز برای اندازه گیری سفتی کبد استفاده می شود که با دقت کمتری همراه است.
فیبرواسکن در اصل برای ارزیابی شدت سفتی و فیبروز کبدکاربرد دارد ولی با تکنیکهای جدبد میزان چربی کبد نیز مورد بررسی قرار می گیرد. باد دقت کرد که هیچ صد در صد نیست ولی دقت بالای این روش توانسته نیاز به انجام نمونه برداری کبد را بسیار محدود کند. ارزیابی دقیق و ساده شدت آسیب کبدی و نظارت دقیق تر بر پیشرفت یا پسرفت بیماری کبدی با بررسی دوره ای و انتخاب درمانهای بهتر و انجام ساده و بدون بی حسی سبب توجه بیشتری به این روش در برخورد با بیماریهای کبدی نموده است
اندوسونوگرافی چگونه انجام میشود؟
دستگاه گوارش ما که از دهان تا مقعد امتداد دارد، شبیه لوله ای است که حدود هفت متر طول دارد. دستگاه گوارش یك اندام لولهای شكل بلند است كه از دهان تا مقعد ادامه داشته و هر قسمت اعمال و وظایف خاصی را انجام میدهد. دهان، مری، معده، روده كوچك و روده بزرگ بخشهایی از این لوله بلند هستند كه غذا از آنها میگذرد. تقریباً تمامی قسمتهای این لوله بسیار بلند قابلیت انجام حركات عضلانی موجی شكلی را دارند كه حركات دودی نامیده شده و غذا را در طول لوله به جلو میرانند. در این مسیر چند اندام دیگر نیز همچون كبد، لوزالمعده و كیسه صفرا به هضم غذا كمك میکنند. دستگاه گوارش شامل اعضای مختلف و بسیاری است و اختلالات مختلفی می تواند سلامت هرکدام را تهدید کند.
اندوسونوگرافی از جمله بهترین روش ها برای تشخیص اختلالات دستگاه گوارش است. اندوسونوگرافی از جمله بهترین روش ها برای تشخیص اختلالات دستگاه گوارش می باشد که از تلفیق دو بخش تصویری آندوسکوپی و سونوگرافی به وجود آمده است. اندوسونوگرافی یک روش اختصاصی به منظور بررسی پوشش و دیواره دستگاه گوارش فوقانی و تحتانی است که برای تشخیص تودهها با استفاده از عکسبرداری و تشخیص ماهیت توده یا کیست با ایجاد شکاف و نمونه برداری در آن انجام می گردد. به کمک اندوسونوگرافی، تصاویری از اندامهایی که در کنار مجرای گوارش قرار گرفته اند مانند مجرای صفراوی و پانکراس به دست میآید..