Corneal Collagen Cross-Linking with Riboflavin+UVX

قوز قرنیه بیماری است که باعث ضعف پیش رونده قرنیه شده و در نهایت باعث بیرون زدگی آن می شود. این بیرون زدگی در اغلب اوقات در نیمه تحتانی قرنیه است و در ابتدا باعث ایجاد آستیگماتیسم خواهد شد، البته باید توجه داشت که همه موارد آستیگماتیسم به علت قوزقرنیه نیست. در موارد خفیف و یا در مراحل اولیه کراتوکونوس، استفاده از عینک های طبی می تواند باعث اصلاح آستیگماتیسم شود. تاکنون درمانی که بتواند سیر پیشرفت قوز قرنیه را آهسته کند در دنیا وجود نداشته است. تمامی درمان ها مانند عینک، لنز تماسی، حلقه های داخل قرنیه جهت اصلاح بخشی از دید بیمار است.

خوشبختانه در سالیان اخیر عمل جراحی cross-linking تنها روشی است که می تواند پیشرفت قوز قرنیه را متوقف کند.

* معرفی درمان با Corneal collagen cross-linking with Riboflavin UVX

در این عمل جراحی ایجاد پیوند های عرضی بیشتر در بافت کلاژن قرنیه با استفاده از ریبوفلاوین سبب استحکام بیشتر قرنیه می شود. پیوندهای عرضی در قرنیه مانند قلاب عمل کرده و مسئول جلوگیری از بیرون زدگی و زاویه دار شدن و نامنظم شدن قرنیه هستند.

* مکانیسم ایجاد ضعف در قرنیه:

چشم بیماران جوان مستعد تجمع رادیکال های آزاد اکسیژن است. در شرایط معمولی این رادیکال های آزاد توسط آنزیم سوپر اکسید دسموتاز تجزیه شده و به چشم صدمه ای نمی رسانند. بعضی از بیماران نمی توانند این آنزیم های محافظت کننده را تولید کنند که در نتیجه تجمع این رادیکال های آزاد باعث صدمه به بافت قرنیه شده و استحکام آن را کاهش می دهد

در چند روز اول بعد از عمل ممکن است تاری دید، اشک ریزش، سوزش و قرمزی چشم وجود داشته باشد که معمولاً بعد از چند روز قرمزی، اشک ریزش و سوزش برطرف می شود اما تاری دید ممکن است چند هفته طول بکشد. فرد حداکثر تا سه روز بعد از عمل جراحی می تواند به فعالیت های متداول خود مانند مطالعه، رانندگی و سایر نظایر آن بپردازد.

– درمان با UVX چه زمانی کاربرد دارد؟

درمان با UVX تنها روشی است که می تواند پیشرفت قوز قرنیه را متوقف کند.

– اثربخشی عمل جراحی UVX چگونه اتفاق می افتد؟

– این درمان چه مدت به طول می انجامد؟

مدت زمان عمل باتوجه به شرایط بیمار و پلن درمانی متفاوت است با این حال پیش بینی شده زمان انجام این عمل حدود یک ساعت باشد.

– آیا عمل جراحی UVX نیاز به تکرار دارد؟

عمل جراحی UVX موثر و ایمن بوده و در عرض چند سالی که در دنیا انجام شده نیاز به تکرار نداشته است.

– عوارض شایع عمل جراحی UVX چیست؟

– بیمار از چه زمانی پس از عمل جراحی UVX می تواند به فعالیت های روزمره خود بازگردد؟

حداکثر تا سه روز بعد از عمل جراحی می توان فعالیت های متداول مانند مطالعه، رانندگی و سایر نظایر آن را انجام داد.