کرونا چیست؟
کرونا به خانوادهای از ویروسها گفته میشود که شامل چند عضو میباشند. خانواده کرونا یک خانواده جدید نیست و از گذشته اعضای این خانواده سبب بیماریهای مختلف تنفسی شدهاند از جمله سرما خوردگی ساده، بیماری تنفسی حاد شدید و بیماری تنفسی خاورمیانهای که به ترتیب توسط ویروس کرونای سرماخوردگی، ویروس کرونای سارس (SARS_COV) و ویروس کرونای مرس (MERS_COV) ایجاد میشوند. بیماری کرونا که در حال حاضر شیوع یافته است یک عضو جدید از این خانواده است که قبلاً در انسان دیده نشده بود. این ویروس، کرونای جدید 2019 و یا nCOV-2019 نام گرفته است و سبب بیماری کووید 19 (COVID-19) میشود.

ویروس کرونای جدید NCOV-2019 از کجا آمده است؟
این ویروس در اواخر سال 2019 در یکی از شهرهای چین برای اولین بار در انسان یافت شد و چون یک ویروس جدید و مربوط به سال 2019 بود ویروس کرونای سال 2019 نام گرفته شد. ظاهراً این ویروس از خفاشها به یک جانور دیگر به نام مورچهخوار پولکدار (PANGOLIN) و از آن طریق به انسان منتقل شده است.
علائم جدید بروز بیماری کرونا ویروس؟؟

بیماری کرونا در کودکان با چه علائمی بروز پیدا میکند؟
این بیماری در کودکان با علائمی نظیر اسهال، بی حالی، بدن درد، درد شکم، کاهش هوشیاری، آب ریزش بینی و تب خفیف بروز پیدا می کند.
روند شیوع ویروس کرونا در ایران طی یک ماه اخیر!
طبق اعلام وزارت بهداشت، ویروس کرونا تا ظهر جمعه (۱۳ تیر ۹۹) ۲۳۵ هزار و۴۲۹ نفر را به طور قطعی مبتلا کرده و در مجموع تا این روز ۱۱ هزار و ۲۶۰ نفر را در ایران به کام مرگ کشانده است. از سوی دیگر، ۱۹۶ هزار و ۴۴۶ نفر در ایران تاکنون بهبود یافتهاند.

پیشگیری از کرونا
مؤثرترین راه برای جلوگیری از ابتلا به این ویروس شستن مکرر دستها و اجتناب از تماس با چشم، دهان، بینی با دستهای آلوده و همچنین استفاده مکرر از ماسک در تمامی محیط های بیرون از خانه است.
- شستن دستها با آب گرم و صابون. در صورتی که آب گرم و صابون در اختیار ندارید میتوانید از محلول ضد عفونی کنندهای که الکل بیشتر از 60 درصد دارد استفاده کنید لطفاً توجه کنید که برای شستن دستها حتماً از روش شستن صحیح استفاده شود و حداقل به مدت 20 ثانیه دستها بهطور کامل از جمله زیر ناخنها و تمام کنارهها و گوشههای دست شسته شود (به ویدئوی نحوهی شستن دستها که در اینجا گذاشتهایم مراجعه شود.)
- عدم نزدیک شدن به افرادی که علامت دار هستند. فاصلهی نزدیک در این مورد منظورمان یعنی فاصلهی 1 یا 2 متری پس از هر فردی که علائم دارد فاصله بگیرند.
- عدم استفاده از وسایل غذاخوری افراد دارای علائم
- عدم استفاده از حوله صورت بقیه افراد خانواده پس ترجیحاً حوله خود را از افراد خانواده جدا کنید حتی اگر دارای علائم نیستند.
- اگرچه همان طور که قبلاً گفته شد هنوز قطعی نشده است که آیا این بیماری از طریق حیوان به انسان منتقل میشود یا خیر ولی سازمان بهداشت جهانی توصیه میکند تا زمانی که به نتیجه قطعی برسیم از تماس با حیوانات غیر خانگی خودداری کنید. همچنین پس از تماس با گوشت خام حتماً دست خود را بشویید.
- سعی کنید در مکانهایی که با دیگر افراد هستید و در و پنجرهها بسته است هرچند وقت یکبار در و پنجرهها را بازکنید تا هوا تهویه شود.
- آیا افرادی که در دوره نهفته بیماری هستند واگیردارند؟ (دوره نهفته یعنی زمانی که ویروس وارد بدن شده است اما هنوز علائمی بروز نداده است که این دوره میتواند 2 روز تا 2 هفته باشد.)
هنوز در مورد اینکه این افراد مسری هستند یا نه نظر قطعی نمیتوان داد. (سازمان بهداشت جهانی و مرکز کنترل و پیشگیری بیماریها)
- استفاده از ماسک: آیا استفاده از ماسک مفید است و چه نوع ماسکی باید استفاده شود؟ سازمان بهداشت جهانی (WHO) پوشیدن ماسک را برای همه توصیه نمیکند. پس پوشیدن ماسک برای چه کسی توصیه میشود؟ در سه مورد زیر:
- افرادی که در کادر درمانی هستند و خدمات درمانی به بیماران ارائه میدهند و در فاصلهی نزدیک با آنها قرار دارند.
- کسانی که از افرادی که دارای علائم هستند نگه داری میکنند و یا با آنها زندگی میکنند
- افرادی که علائم بیماری تنفسی دارند.
- 9 وسیله ای که بعد از تماس با آن ها بلافاصله باید دست ها را با اب و صابون به مدت 20 ثانیه شستشو داد:
- صفحه موبایل و تبلت، صفحه کلید دستگاه پوز های بانک، صفحه کلید دستگاه حضور و غیاب پرسنل.
- استامپ ها، صفحه کلید زنگ ورودی اماکن، صفحه کلید آسانسور ها.
- صفحه کلید خودپرداز ها، صفحه کلید لپ تاپ و کامپیوتر، موس و صفحه زیر موس.
همچنین رعایت پروتکل های بهداشتی در محل هایی برون از خانه به عنوان مثال محل کار در هر شرایط و ضوابطی اجباریست.

راهنمای صحیح استفاده از ماسک در زمان بیماری کرونا ویروس:
