سکته قلبی

عوامل خطر:

سیگار، فشار خون باال، چربی زیاد رژیم غذایی، کنترل نامناسب کلسترول خون، بیماری قند خون،جنس مذکر،سن، وراثت بسیاری فاکتورهای خطر نامبرده به اضافه وزن مربوط است.

علائم :

درد سینه پشت جناق( استخوان وسط سینه) یک عالمت عمدۀ حملۀ قلبی است،ولی در بسیاری افراد ،بخصوص در افراد مسن و بیماران دیابتی درد ممکن است ناچیز یا حتی اصالً وجود نداشته باشد ( بنام ”حملۀ قلبی خاموش“) . اغلب درد از ناحیه سینۀ شما به بازوها یا شانه؛گردن؛دندانها؛ فک؛ شکم یا پشت انتشار می یابد.گاهی اوقات درد تنها در یکی از این نواحی احساس می شود.

غش کردن ، تهوع یا نفس تنگی ، سرفه،احساس سبکی سر- استفراغ سرگیجه ،تعریق،که ممکن است شدید باشد ، احساس ”نزدیک شدن به مرگ ، اضطراب درد بطور معمول بیش از ۰۲ دقیقه طول می کشد و کامالً با استراحت یا نیتروگلیسرین برطرف نمی شود،در حالیکه درد آنژین با هردو برطرف می شود.

       چه غذاهایی برای قلب مفید هستند؟

کلم برگ، کلم قرمز، گل کلم، کلم بروکسل، بروکلی، شلغم، چغندر، اسفناج، مارچوبه، لوبیا سبز، نخود سبز، لوبیا قرمز، لوبیا چشم بلبلی، نخود خشک و عصاره مخمر دارای ویتامینهای گروه ب خصوصا اسیدفولیک هستند. ماهیهای روغنی از قبیل ماهی آزاد و سایر ماهیها از قبیل قباد، حلوا، شیر، کیلکا، و اوزونبرون دارای اسیدهای چرب مفید میباشند. جو دوسر، حبوبات، سیب و گالبی سیر روغن زیتون، روغن کانوال، مغزها میوهها و سبزیها حاوی ویتامینهای آنتی اکسیدان ، ضد سرطان،

از چه غذاهایی باید پرهیز کنیم؟

گوشت و فرآوردههای آن، لبنیات پرچربی و کره، غنی از نوعی چربی هستند که باعث افزایش سطح ال دی ال در خون میشوند. مصرف این غذاها را باید به حداقل رساند. همچنین مصرف کیک و بیسکویت به علت نوع چربی بکار رفته در آنها سبب افزایش سطح ال دی ال میشود. انواع غذاها و سوپهای آماده مصرف و یا کنسرو شده، غذاهای بیرون از منزل، سوسیس و کالباس و گوشتهای نمک سود شده و بطور کلی گوشت و فرآوردههای آن و همچنین تنقالت شور، سرشار از نمک (سدیم کلراید) هستند.

دریافت زیاد سدیم با فشار خون باال ارتباط دارد که از عوامل خطر جدی در بروز بیماری قلبی میباشد. کاهش مصرف این نوع غذاها و نمک طعام سر سفره به کاهش فشارخون کمک میکند.

 

 برای مطالعه بیشتر ، بر روی فایل زیر کلیک کنید تا دانلود شود :

 

1.pdf